Olika sidor

Här är kommer olika sidor som mna kan gå in på för att läsa mer.
Sidorna är organisationer som jobbar mot trafficking (men även andra saker, oftast om människornas rätt med mera).


Internationella organisationer:

Shared Hope International,
http://www.sharedhope.org/
Länk till rapporten “demand” http://www.sharedhope.org/files/DEMAND.pdf
En väldigt bra rapport där man har gjort studier för olika länder. Visar hur efterfrågan ser ut.

www.trafficking.nu

www.amesty.org

www.antislavery.org

www.catwinternational.org
(CATW) här finner du info om hur det ser ut i världen

www.gaatw.net

Humantrafficking.com har forsknings och utbildningsmaterial om trafficking.

www.hrw.org
www.ilo.org
– International Labour Organization www.iom.int är en international organisation for migration,.i vissa fall kopplas trafficking med migration.

www.mtvexit.org en tv kanal som har startat kampanj mot trafficking. De har även producerat en hemsida där man kan finna information och aktuella kampanjer. DENNA SIDAN REKOMENDERAS STARKT!!!!

www.pbs.org är ett amerikanskt tv-bolag som sänder utbildnings program och gjort film om den globala människohandeln.

www.terredeshommes.org jobbar humanitärt med bl.a Stop child trafficking

www.unicef.org

www.unodc.org

Europeiska organisationer:

www.coe.int

www.iowanaht.org - networking against human trafficking är ett europeiskt partnerskap med deltagare från Sverige, Lettlannd, Italien och Grekland.

Svenska organisationer:

www.amnesty.se


www.ecpat.se (mest inriktat för barn)

www.rb.se – Rädda barnen

Samverkanmottrafficking.se
det är en svensk sida för Europeiskt partnerskap mot trafficking med deltagare från Sverige bla.

www.mfj.se - Män för jämställdhet

www.unicef.se - svensk sektion.

Lördag

Just nu sitter jag och Amanda på bibloiteket och fixar de sista stråna på presentationen. Skönt att vi snart är klara med presentationen så vi kan börja öva. Nervositeten stiger, men positiva tankar. Vi kanske lär dessa ungdomar en eller en annan sak :)

Have a nice day :)

Sofies Mode

Hej!

Vet ni hur glad jag blev idag när jag läste i Sofies Mode? De hade en artikel om en kvinna som arbetade med kvinnor som fallit offer för trafficking. Dock så säger de att trafficking betyder "handel med sexuella ändamål" vilket inte är helt korrekt. Trafficking betyder oftast att offret har lurats eller tvingats över till ett annat land för olika ändamål. Det behöver inte bara vara för sexuella ändamål, utan även att de tvingas jobba (inom jordbruket tillexempel) för extremt lite pengar.

Men iallafall, Den här kvinnan jobbar i Armenien och Azerbajdzjan (stavade jag rätt??). Hon hjälper trafficking offer och är med i organisationen kvinna för kvinna. (Ska ta reda på mer om den organisationen senare...) Det står mest vart hon har arbetat, historien bakom varför hon började jobba där med mera. Om ni kan, så läs gärna den artikeln!

Blev som sagt väldigt glad när jag läste den, för hur många ungdomar (och även äldre har jag märkt) läser inte Sofie's mode? Vem vet, kanske någon får en aha-upplevelse?

Ville bara tipsa om detta.. Ha en trevlig fortsatt torsdags eftermiddag :)

Första föreläsning

På onsdag nästa vecka har vi vår första föreläsning på en grundskola. Är lite nervös faktiskt. Men det kommer nog gå bra. Vi kommer att berätta om trafficking, vad man kan göra om man misstänker något med mera. Vi kommer även göra en undersökning på hur många av tonåringarna som vet vad traffkcing igentligen är. Det ska bli spännande att se!

Håll tummarna för oss, men som sagt, de e ju en vecka kvar... :P

Har ni några frågor? Nåt som nu undrar över, varför vi valde att ha Human Sextraffcking som projektarbete eller liknande, fråga på!


Förresten, vad tycker ni om vårt visit-kort? hehe
Ha en bra kväll!

kolla in denna

Kolla in denna videon och bedöm själva....
Ja vet inte va ja ska säga..
.

Facebook

Just nu har vi 299 medlemmar på facebook, vilket är hur bra som helst.

Gå in på facebook och bli medlem du med! :)

Namn:    Humans Against Sextrafficking


Ryssland

Veckans land: Ryssland


Thailand

Tänkte att vi skulle börja med att berätta om människohandeln i olika länder. Vad sägs om ett land i veckan? Det kommer inte bli långa uppsatser, men iallafall lite kortfattat.

Veckans land: Thailand

Bakom detta vackra lurar en mörk sanning


sources: http://www.humantrafficking.org/countries/thailand

Thailand är en källa, destination och en transit när det gäller människohandel (inklusive tvångsprostitution och tvångsarbete). Thailand är ett land med många trafficking offer, de är oftast offer för tvångsprostitution men även vanligt arbete där oftast barn tvingas jobba för att familjen har sålt dem för att försörja sig.

Thailändska kvinnor säljs oftast till Japan, Malaysia, Sydafrika, Australien, Europa och USA eller rättare sagt runt om i hela världen. Oftast så är de offer för en stor internationell sexverksamhet, men det gäller inte alla såklart.

Lagen säger att om man har utnyttjat ett barn mellan 15 och 18, dvs. genom trafficking blir straffet fängelse upp till 15 år och böter. Om barnet var under 15 blir det fängelse i upp till 20 år och böter enligt den här sidan. Män däremot är inte skyddade av lagen, vilket jag tycker är väldigt underligt! Män har väl lika mycket rätt till skydd som kvinnor (i detta fall är de nog inte tvångsprostitution det handlar om när det gäller männen, utan tvångsarbete, men ändå) Eller har jag missuppfattat de fel?

Den thailändska regeringen gav uppgifter om att 88 personer har blivit arresterade mellan september 2005 till februari 2007, som involverade ungefär 100 offer. Den thailändska regeringer erbjuder skydd för offren av tvångsprostitution. De får skydd, psykologisk hjälp, mat och medicinsk hjälp. Den thailändska regeringen har signerat ett anti-trafficking ”memorandus of understanding” med Kambodja och Laos.

Jag har hört att den största staden med flest prostituerade i Thailand är Pattaya. Jag och min familj åkte dit för några år sedan på en genomresa genom landet. Vi var där en dag typ och då såg vi massor av prostituerade (dagtid) som stog vid vägkanten. (Man märker om de är prostituerade eller inte) Nu säger jag inte att alla blev tvingade till prostituiton, men tänk om?



RSS 2.0