Box 21

Hej!

Här kommer ännu ett boktips. Just nu läser jag Box 21 som är en kriminalroman, skriven av Roslund & Hellström. Boken är verkligen jätte bra! I början var den lite seg att läsa dock, men efter ungefär några kapitel fördes man in i bokens verkligehet. Den handlar om en tjej som är tvångsprostituerad och bor tillsammans med en annan tjej i en lägenhet med elektroniska lås. När flickorna befriats börjar det som är det mest spännande i boken. Jag vill inte avslöja för mycket men just nu måste jag bara säga att hon tar fem doktorer som gisslan. Hur spännande låter inte det? Varför gör hon så? Är inte hon ett offer som borde ta den hjälp hon får? Varför tar hon gisslan? Vad är meningen med det hela? Vad är det såkallade purpose?


Som sagt, jag har nu läst halva boken, och shit va spännande det är!


Sabrina

Boktips.

Just nu läser jag en bok som heter Flickan från Moldavien och är skriver av Erik Eriksson.
Boken handlar om kriminalinspektör Margret Mattsson och Verner Lindgren, en föredetta polis. Tillsammans försöker de lösa ett mysterium där en flicka hittats mördad med ett skott i nacken. Hon hittas av en fiskare mitt i havet. De gräver djupare i fallet som leder till en grupp män som arbetar med människohandel, det vill säga, dom smugglar över flickor till Sverige och tvingar dem att arbeta. Vissa arbetar som hembiträden (och det är det som boken mest koncentrerar sig på) och andra är tvångsprostituerade, där de senare måste ge sin lön till männen (hallickarna). Jag har ingefär läst halva boken, och just nu håller de fortfarande på och spanar och försöker lägga ihop pussel. De har träffat en tjej Marielle som arbetar som hembiträde (där hon tvingas ge hela sin lön till en hallick). Marielle hjälper Margret och Verner i sitt arbete och ger dem information. På baksidan av boken står det att Marielle försvinner spårlöst...men så långt har jag inte kommit än.

Boken är iallafall jätte bra! Den här berättelsen är inte bara om SEX-trafficking utan om tvingat ARBETE typ. Men vad jag glömde säga va att Mirelle (hembiträdet) hon tvingas även ha sex med pappan i familjen som arbetar hos. så man kan säga att istället för att ha sex med 10 olika män varje dag så har hon sex med en man, pappan, varje gång han känner för det.



Historien bygger på en sann berättelse och utspelar sig i stockholmsområden.


Sabrina.

En KANON sida..

Här är en jättebra sida om trafficking runt om i världen..

http://www.gvnet.com/humantrafficking/



//Amanda

Innehåll


Bild från världskultursmuseet.

Vi skrev för ett tag sedan om ett antal kinesiska barn som försvunnit spårlöst efter att ha kommit hit till Sverige. Polisen misstänkte att människohandel var inkopplat. Denna bild har vi fått och det är lite av innehållet i väskorna som barnen hade med sig. När de gäller barnen vet jag inte vad som har hänt. Om de fortfarande är försvunna eller om de har blivit hittade. Kanske har de blivit sålda till andra länder och tvingas just nu ha sex med äckliga män runt om i europa, i det ögonblick ni läser detta?



Bild: Världskulturmuseet

Hjälp oss stoppa trafficking! Ingen ska behöva bli utsatt för ett sådant här hemsk trauma! Det är FEL enligt våra mänskliga rättigheter!

Länkar

Här kommer några länkar på bloggar som också skriver om trafficking. Vissa är på engelska, men de lär ni väl kunna läsa ändå? :)

http://blogg.aftonbladet.se/1081/perma/97958/ Skriver om "sitt liv som hora", där hon även tar upp ämnet om trafficking.

http://traffickingproject.blogspot.com/
En blogg som lagt ner massa energi på att ta upp ämnet trafficking i bloggvärlden.

http://blog.rudenius.se/post/Trafficking-och-sex-satt-sandare-pa-kondomerna!.aspx Har bara skrivit ett inlägg, men det kan vara bra att läsa lite olika synvinklar.

http://adhd-npf.blogspot.com/2009/01/mer-omtrafficking-utstllningen.html Skriver inlägg om en utställning om trafficking.

http://utsiktfranetttak.blogspot.com/2009/01/sextio-spnn-fr-en-blondin-om-priset-p.html Skriver också om en utställning. Läs kommentarerna, det är faktiskt rätt intressant att läsa.

Det finns fler bloggar som skriver om trafficking, eller iallafall ett inlägg om det, vilket är jätte bra! Ju fler som uppmärksammar, desto fler blir uppmärksammade. Har du en blogg? Gör en god gärning och skriv ett inlägg om trafficking, där du beskriver problemet eller dina egna åsikter om det. Länka gärna till oss efteråt så vi får se (kommentarer)

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Sverige

 Sveriges regering har fortsatt med att bekämpa trafficking mer och mer. Under 2007, Swedish International Development Agency (SIDA) fortsatte med deras projekt “ökad-medvetenhet” i Jugoslavien, Rumänien, Albanien och Bulgarien. Där de startade ett sammarbete och hjälper offren, med mera. SIDA bidrog också med 42,000 dollar till UNODC projektet med Brasilien för att förhindra trafficking och smugglingen.

Sverige kontrollerar immigrationens mönster för bevis om att trafficking existerar och ger årligen en rapport om detta. I mars 2007, ordnade Swedish National Defense Ministry nya justeringar och organiserade kampanjer och gav anti-trafficking uppmärksamhet material till Svenska trupper för att utvecklas som internationella fredsmäklare.

Den här informationen är tagen från en engelsk sida, det är därför det är lite luddigt.. (plus at ja e lite trött :P ) Om något e oklart så fråga på bara...

Tillsammans



Tillsammans kan vi göra skillnad!

Flyer

Bild: copyright Humans Against Trafficking

Vår flyer som vi hade tänkt att sätta upp lite varstans i Göteborg, men de blev aldrig av pgrund av tidsbrist...

Hemsk sanning!



Veckans land

Tyskland.

“De tog mitt pass och lät mig veta att det inte fanns något servitrisjobb och att jag förväntades arbeta som prostituerad. Jag försökte vägra och då slog de mig. När jag hotade med att gå till polisen blev jag varnad att polisen var mutad, och att jag utan mina dokument skulle betraktas som kriminell. De sa att alla hallickar arbetade under polisbeskydd. De visade mig foton på döda flickor som hade försökt gå till polisen. Jag blev fruktansvärt chockad och rädd. Jag beslöt mig för att det enda sättet att överleva var att samarbeta.”

”En vacker rysk flicka som hette Tatiana hjälpte mig att fly genom att stjäla mitt falska pass och resten av mina dokument från hallickarna. Hon sa att hon inte kunde följa med mig eftersom hallickarna hade hotat att döda hennes tvåårige son hemma i Ryssland. Hon ville att jag skulle ta mig ut för att skaffa hjälp åt henne och hennes familj. Men senare hörde jag från några ryska män som försökte hjälpa mig att hon hade mördats för att ha hjälpt mig.” Vittnesmål från Irina, 15 juni 2006. Insamlat under pågående forskning av Donna M. Hughes,University of Rhode Island.

(Taget från världskulturmussets hemsida om trafficking, www.trafficking.nu)


(Bild: Världskultursmusset)

RSS 2.0