Aftonbladet


Det här är det vi har velat förmedla länge, det kan hända vem som helst! Var som helst! Innan ni söker till modellarbeten, jobb utomlands, som typ au-pair, kolla upp det ordentligt!! Nu låter jag som min mamma, men det är jätte viktigt att ni tar reda på allt, vart ni ska bo, så mycket om familjerna som möjligt, är det en organization som fixar eller har ni hittat nån via internet? Och glöm inte; Ge all information till era föräldrar, allt ni hittar och låt även föräldrarna hjälpa till! Man behöver ju inte överdriva, vilket jag har en tedens till att göra, men det är ju bara för ens eget bästa, right?

Här kan ni läsa mer om detta: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4750377.ab

Vill inte skrämma er, men this is the reality! Man kan aldrig vara för säker...

Skriv gärna en kommentar om vad ni tycker om artikeln och det som hänt.

Sabrina


Trafficking is TORTURE


Vem har störst skuld?

Jag har en fråga till er. När ni tänker på trafficking och tvångs prostitution, vem tycker ni har störst skuld?

a) Den som lurar och/eller säljer kvinnan?



b) Hallicken som håller henne fången och tar hennes pengar?



c) Torsken, det vill säga han som köper sex av henne?



Det finns inget rätt eller fel svar. Är bara nyfiken på vad ni skulle svara, för jag själv är jätte osäker. Alla tre har ju lika mycket skyldigheter, men samtidigt kan jag känna att a och b har en lite större skuld än c. Den som säljer och hallicken vet ju oftast vad den gör, han eller hon är ju medveten om att han säljer en annan människa, medan torsken för det mesta inte vet att hon kan vara tvångsprostituerad, visst halickar kan vara i stort behov av pengar, men inte ska de gå ut över en annan människa? Plus, att hallicken kan ju också vara tvingade till det dom gör, man vet ju inte (men hur ofta händer det?)...
Men samtidigt kan jag också känna att utan torskar skulle det inte finnas några som köper sex och därmed vore tvångsprostitutionen (och frivillig prostitution) inte finnas. Det vill säga, utan efterfrågan kan ju den illegala handeln inte fortsätta...Visst är det en svår fråga, man kan liksom inte komma fram till ett enda svar?

Detta är min åsikt, vad är er åsikt?

Sabrina

Taken

Filmen Taken.

En före detta säkerhetsagent blir tvungen att använda all sin yrkeskicklighet för att rädda sin kidnappade dotter som hamnar i händerna på en trafficking liga.

Har ni sett filmen taken? Jag vet inte om ja har skrivit om den tidigare i bloggen, men jag gör ett litet inlägg nu iallafall. Jag tycker filmen är jätte bra! Den är otroligt spännande med massa actions. Dock, så tror jag itne riktigt på den. Efter att ha läst så himla mycket om trafficking så vill jag itne påstå att det är så mkt action i verkligheten som det är i denna. Det är bara min teori efter alla researches vi har gjort. Men SJÄLVKLART ska ju en film säjla och det gjorde den här! Men som sagt, ja tror att filmen Human Trafficking är mer verklighetsbaserad...


Projektdagar

Nu har projektdagarna dragit igång igen, vilket ger mig och Sabrina tre lediga dagar..
Men idag så var vi i skolan för att inspirera 2:orna om att vilja jobba vidare med vårat projekt i höst då vi ahr tagit studenten.
Det var väldigt många som va intresserade, vilket var kul att se.. :)

Återigen så vill jag rekomendera att se filmen "humantrafficking"..
Till er 2:or på IHGR som va intresserade av att fortsätta vårat projekt, se filmen! Den kommer ge er en stark upplevelse av vad projektet handlar om. 



                                                 

// Amanda

Aftonbladet

Köp Aftonbladet idag så kan du köpa till en CDbok för 59 kr. Boken handlar om Trafficking, jag har inte läst den men ska nog göra det efter att jag läst klart Box 21.

RSS 2.0