Final report...

Nu har vi lämnat in "the final report", alltså hela arbetet som vi har skrivit. Det gick på 20 sidor (varav 8 sidor va grafer)! Som tur är, ska vi bara lämna in de för att kunna "bolla" fram och tillbaka mellan oss och vår mentor. Vi skrev om bland annat vad vi har gjort, vad vi tänkt att göra men inte hunnit, och saker vi kommer att fortsätta med (BLOGGEN!!)

De enda negativa med att gå på en engelsk skola är att man blandar svenska och engelska, så när man inte kan ordet på svenska tar man engelska ord istället (det vill säga "final report") och de blir massa stavfel och grammatiks fel, sorry...



Är inte bilden väldigt hemsk?
Ville bara säga de....Sabrina

Tack..

Som ni nu vet så håller våran projekttid på att ta slut och vi skulle vilja ta tillfället i akt och tack alla som har hjälpt oss med detta projektet.

Först och främst så vill vi tacka alla underbara 9:or som har stått ut med våra föreläsningar
Tack:
  • Bild och Formskolan
  • Vallhamraskolan
  • Karl Johansskolan
  • Ebba Pettersson
  • Fjällskolan
Det har varit sjukt roligt att få hålla föreläsningar för er alla..

Vi vill också tacka:

Kristina (vår mentor) för ditt ständiga stöd och bra rådgivning. Utan dig så hade vi aldrig kommit såhär långt
Magnus Hall för ditt stöd och alla bra idéer. Du har verkligen hjälpt oss
Bianca för all information som du gett oss
Polisen för allt sammarbete med oss (du vet vem du är)
Memfis (Manuela) för allt sammarbete och för boken vi fick
Eva för alla tips och all information
GP för att ni hjälpte oss att nå ut med vårat projekt och denna blogg
Martin för tipset om hemsidan http://www.antislavery.org/
Anton för din hjälp att sprida våran facebook grupp vidare
Ellinor för alla information du gett oss


Vi vill också tacka alla som är medlemmar i våran facebook grupp (humans against sextrafficking).


Detta är inte ett avskedstal. Vi kommer att fortsätta med bloggen så ofta vi kan precis som vi sagt tidigare. Ville bara säga detta.


Some clarity....

Hej hej

Ville bara säga att även om projekt tiden snart är slut innebär inte det att bloggen inte kommer fortsätta. Jag vet att både jag och Amanda kommer på något sätt fortsätta att bekämpa trafficking i framtiden. Dock så kommer vi kanske inte skriva lika ofta som vi har gjort, som tillexempel nu under sommarn (och i maj om jag känner mig själv rätt, då vi tar studenten). Men självklart kommer vi försöka skriva ett inlägg så ofta vi kan.

Vi kommer inte att ha några fler föreläsningar dock. Men om ni skulle vilja att vi kom till er skola/företag så kan vi säkert fixa de ändå. Är det något ni undrar över så kan ni alltid kontakta oss via vår mejl: [email protected]


Ännu en bild från när vi föreläste på en skola.


Ha de bra!
Sabrina

Veckans land

Hej. Det var ett tag sedan vi skrev veckans land. Sorry, men här kommer iallafall veckans land.

Israel



I början av 1990 talet till 2000 uppskattades det vara ungefär 3000 kvinnor per år som tvingats, lurats eller hotats över till Israel.

Under 2006 utnämnde Israel till ett av de största huvud destinationerna i världen för trafficking offer av EU. Israel gjorde stora insatser för att eliminera trafficking. Hur vidare det är idag, tror ja de är densamma, det har ju bara gått två år..


Kvinnor smugglas in till landet av Beduins tvärs över från Egypten, medans andra kommer in i landet lagligt. Som i de flesta fall tas offren ifrån sina pass innan de säljs vidare till hallickar. I vissa fall tvingas offren till mänsklig auktion. Ja auktion! Där måste de klä av sig och visa vad de har. De kan bli sålda för 8.000 – 10.00 dollar. Vilket motsvarar ungefär 50.000 till 70.000 kronor tror jag.

Prostitution i Israel är lagligt, men att sälja kvinnor som hallickarna gör är inte lagligt och det är inte heller bordeller. Men lagen är inte ”sträng” och det är få bordeller som tvingas stänga. Bordellerna är hårt bevakade, det vill säga att offren har svårt att rymma. På vissa bordeller är även fönstren täckta av galler och det kan också hända att det står ”vakter” utanför dörren.

År 2000 gjordes trafficking olagligt och kriminellt men straffen för de var inte hårda. Det var efter att USA hade kritiserat Israel som myndigheterna började agera. Man lade ner mer arbete på att sätta fast hallickar m.m.

Källa:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7070929.stm

Nu ska jag fortsätta skriva på "the final report", det är igentligen inte så svårt att skriva allt, det är hur man ska börja som är det svåraste. Tur att vi är två och inte en som ska skriva!

Ha de bra!
Sabrina

Föreläsning

Vi har ju som sagt haft föreläsningar på 5 olika skolor runt om i Göteborg. Det har varit väldigt roligt och lärorikt. Här är en bild när vi var och föreläste
.




Början av slutet..

I vår så tar detta projektarbete slut. Det är något som både jag och Sabrina tycker är väldigt synd för vi båda tycker att det är sjukt intressant att jobba med Human Trafficking. Vi har lärt oss väldigt mycket under denna tiden som vi har jobbat med projektet. Dock tror jag att vi båda är inställda på att fortsätta med bloggen även efter gymnasiet. Och förhoppningsvis så hittar vi båda en väg att fortsätta våran kamp mot Human Trafficking i framtiden. 

Om det är någonting som ni tycker att vi har glömt att nämna eller ta med än så länge, så är ni välkomna att antingen säga det över funktionen "kommentarer" eller maila oss på: [email protected]

Ha det kanon. Kram

tjaaaaaa

Hej

Just nu sitter jag och Amanda och försöker skriva på vår "final report". Det går väldigt trögt, man vet precis vad man vill skriva och ska skriva men får inte ut det på pappret. Därför tar jag en liten paus och skriver här istället.

Det vi håller på och skriver med just nu är inledning, method, purpose och guiding questions. Nej, de blev inget långt inlägg, måste återgå till pluggandet...

Sorry..

Hej!
Ledsen för en väldigt dålig uppdatering! Det har varit så mycket som har hänt nu under jul. Men iallafall..

Under lovet så har jag läst en bok som heter ”De oskyldigas tystnad” som är skriven av Somaly Mam. Boken handlar om en kvinna som bor i Kambodja. Hon var föräldralös och skickades runt till olika människor som hon bodde hos under sin barndom. Hon blev såld till hallickar som tvingade henne att prostituera sig.



Boken handlar om hur hon lyckades fly, gifta sig, skaffa barn (trots det trauma hon upplevt!!) och starta en organisation AFESIP. Boken i sig är väldigt bra. Den ger verkligen en bra bild på, hur ska ja förklara? man kan säga att den ger offrets synpunkt på vad som hänt och hur man från att ha varit längst ner, till att bygga upp ett självförtroende. Efter att ha blivit utsatt för ett trauma som detta, kan det vara väldigt svårt att gå tillbaka till ett normalt liv. Vissa kvinnor som blivit tvångsprostituerade går oftast tillbaka till prostitutionen eftersom det är det enda dem känner till. Boken berättar inte bara hennes upplevelser, utan också upplevelser som barn (som fick hjälp av AFESIP och bor på deras center) fick uppleva.


AFESIP (Agir pour les femmes en situation précaire) är en biståndsorganisation med internationell målsättning med säte i Frankrike. AFESIP är opolitisk och hjälper alla, oavsätt hudfärg, nationalitet och religion. AFESIP har ett center i Kambojda, Vietnam och i Thailand. Men de jobbar även för att identifiera nya former för sexuell exploatering i Europa och anlägga juridiska aspekter på detta problem liksom på prostitution. Vill ni veta mer kan ni gå in på deras hemsida www.afesip.org

/Sabrina

RSS 2.0