Skyltfönserprostitution



Bild: Världskulturmuseet

The cop.

Förra året hade vi en lång diskussion som var väldigt lärorikt där vi fick mycket information. Polisen var väldigt hjälpsam som sagt och det här mötet gav oss mycket. Tack!! Tänkte att ja skulle lägga in inlägget en gång till, incase liksom.

 

Jag tycker att det skulle vara bra om ni har med är att man tex kan reagera på om det är stor trafik av män till en lägenhet/hus/byggnad. Eller om man ser en man och en kvinna som inte verkar höra ihop. Äldre man-ung kvinna tex.. (Det förekommer ju kärlek över åldersgränserna så det måste ju inte betyda att det är människohandel - men det kan ändå vara en indikation på att något inte stämmer). MEN - halliken måste inte vara en man. Det kan vara en kvinna - ofta äldre än offret. Om en äldre kvinna bestämmer att en ung kvinna skall köpa sexiga underkläder... ja då är det garanterat något lurt. Det kan ju vara något annat åxå som folk ser.. Huvudsaken är att reagera och agera (ringa 11414).

 

Vad kan jag tänka på? Vad kan jag göra som individ för att stoppa trafficking?

 

Du kan reagera på om det är stor trafik av män till en lägenhet/hus/byggnad. Eller om man ser en man och en kvinna som inte verkar höra ihop. Äldre man-ung kvinna tex.. (Det förekommer ju kärlek över åldersgränserna så det måste ju inte betyda att det är människohandel - men det kan ändå vara en indikation på att något inte stämmer). MEN - halliken måste inte vara en man. Det kan vara en kvinna - ofta äldre än offret. Om en äldre kvinna bestämmer att en ung kvinna skall köpa sexiga underkläder... ja då är det garanterat något lurt.

 

Huvudsaken är att reagera och agera (ringa 11414).


Amnesty

Tänkte bara tala om att jag och Sabrina kanske har fått en underbar och helt otrolig möjlighet att informera fler människor om human trafficking. 
Vi kommer kanske att få hålla ett föredrag om human trafficking under en stor kampanj som hålls av Amnesty international, som kommer att hålla på i Göteborg i oktober. 
Jag fick kontakt med en kvinna från Amnesty som lät intresserad av vårt arbete och frågade oss om vi skulle vara intresserade av att hålla ett föredrag om vårt projektarbete under kampanjen. Självklart sa vi "JA"!
Vårat mål från första början med detta projektarbetet var att få fler människor att inse att något behövs göras och kanske få inspiration att göra något åt detta. Kan inte fatta att vi fått en möjlighet att sammarbeta med Amnesty nu..
Är så otroligt glad!
// Amanda

Sorry.

Åh va jag är kass på att uppdatera ofta! Men just nu har jag flyttat och inget internet har jag. De ska komma o hjälpa mig med det nån gång nästa vecka. Så ja ber så hemskt mkt om ursäkt om ni har vart inne på bloggen flera gånger denna vecka o de inte funnits nån uppdatering.

Det lönar sig i slutändan.

Vårt mål med denna blogg är att informera så många som möjligt om den värsta formen av slaveri som fortfarande existerar i dagens samhälle, det vill säga tvångsprostitution. Vi vill även ge er information som gör att ni kan både informera andra och om fallet skulle vara, ge den information som polisen behöver om ni lägger märke till något märkligt när de gäller prostitution i ert samhälle. Om fler människor förstår att det faktiskt existerar i vårt land!


Vårt mål, in the long run, är att ni ska ta med er den kunskap ni nu har fått och berätta de vidare. Kanske tillochmed till era barn, så att inte dom tillexempel åker till Thailand och köper sex när de blir äldre.

Vad tjatig jag är, men som mamma säger, det länar sig i slutändan..


:)


Internationella organisationer

Internationella organisationer:

 

Shared Hope International,

 

http://www.sharedhope.org/


www.trafficking.nu

 

www.amesty.org

 

www.antislavery.org

 

www.catwinternational.org

 

(CATW) här finner du info om hur det ser ut i världen

 

www.gaatw.net

 

Humantrafficking.com har forsknings och utbildningsmaterial om trafficking.

 

www.hrw.org

 

www.ilo.org – International Labour Organization

 

www.iom.int är en international organisation for migration,.i vissa fall kopplas trafficking med migration.

 

www.mtvexit.org en tv kanal som har startat kampanj mot trafficking. De har även producerat en hemsida där man kan finna information och aktuella kampanjer.

 

www.pbs.org är ett amerikanskt tv-bolag som sänder utbildnings program och gjort film om den globala människohandeln.

 

www.terredeshommes.org jobbar humanitärt med bl.a Stop child trafficking

 

www.unicef.org

 

www.unodc.org


Trafficking and UK


Flickan som lekte med elden




Har ni läst den? Flickan som lekte med elden? JAg har boken hemma, men har aldrig hunnit läsa den, kanske ska börja snart. Den verkar så himla spännande. Är det någon som har läst den? Vad tyckte ni?

Vad är igentligen Sextrafficking?

·         Smuggling för sex.

-          Människor som smugglat över till olika länder för sexuella ändamål, det vill säga tvångs prostitution.

·         ”Människohandel, eller trafficking, brukar definieras som att offret har tvingats, lurats eller hotats i syfte att utnyttjas på olika sätt.” (citat på sr.se)

·         Hur blir de tvingade/lurade?

-          Modell arbete (erbjuds jobb),

-          Aupair,

-          giftermål,

-          turism,

-          studier utomlands,

-          hemhjälp.

-          Hotelser inkl. vänner eller familjen.

Detta är bara några exempel.


Betydelser.

Ibland kan de vara svårt att hänga med i svängarna, då man gärna blandar ihop hallick och torsk tillexempel. Nedan har ja skrivit lite förklaringar till de tre viktigaste ord man mest använder.
Nu lär ni väl bli proffs. ;)

 

· Traffickingoffer = Personen som blivit utsatt för smugglingen och därmed blivit utnyttjad sexuellt.

· Hallick = Personen som säljer traffickingoffret (kan vara både man och kvinna!)

· Sexköpare = (torsk) = Personen som köper sex av den tvångsprotituerade, eller rent utav köper sex av en prostituerad.



Varför ar trafficking så stort?

Varför är Sextrafficking så stort?

·         Enorma pengar

-          I trafficking är det enorma pengar inblandat. cirka 7 till 13 miljarder DOLLAR per år.

·         Kropp kan säljas om och om igen

-          Anledningen till det är att en kropp kan säljas om och om igen. Det är det som skiljer           trafficking ifrån de andra marknaderna som illegala vapen och knark.

·         Brist på information leder till för få motarbetare

-          Sedan är de ju såklart brist på information. Det är få torskar som fattar eller förstår att trafficking kan vara inblandat i prostitutionen. Det vill säga. De tänker endast på en sak och ser inte ”mönstret” runt omkring. DET ÄR DET VI VILL ÄNDRA PÅ genom att informera på grundskolor.


 


Ord som betyder.

Vill bara säga TACK, till er som skrev så fina kommentarer! Shit. Ni anar inte hur glad ja blev :D




Jag och Amanda när vi hade föreläsningar om trafficking för 9:onde klassare runt om i Göteborg.

.

Hallicken tar bort trafficking offrets grundliga mänskliga rättigheter som friheten att förflytta sig, friheten att välja, friheten att ta kontroll över sin kropp och eget sinne, och friheten att välja personens framtid.

RSS 2.0